grimspapierentheater - uniek en kleinschalig theater
Voorstellingen

De geschiedenis van het Papieren Theater gaat terug naar het begin van de negentiende eeuw. De tijd dat er nog geen TV of internet bestond.
In de huiselijke kring speelde men toen in een miniatuur theater na wat er op het grote toneel werd gespeeld: opera, drama, clownerie of sprookje. 

Frits Grimmelikhuizen heeft deze oude vorm gemoderniseerd met nieuwe technieken en vormen. Hij richt zich daarbij vooral op kleuren en klanken.
Hij gebruik meestal door hemzelf gecomponeerde of bewerkte muziek.
Zijn voorstellingen zijn steeds zonder tekst of een verhaal. Beeld, kleur en geluid verleiden de toeschouwer tot een reis in de eigen fantasie.

OP HET REPERTOIRE STAAT NOG

1.                                     VIOLET 

Scènebeeld uit "Violet" , uit      (2013).
De geluidsband bestaat o.a. uit een gedicht van Rilke, dat langs elektronische weg is bewerkt voor meerdere stemmen en wordt gecombineerd met allerlei geluiden uit de natuur.
In "Violet" gaat het vooral om de relatie tussen kleur en klank.
Duur 28 minuten.Een 12-jarige bezoekster schreef onlangs over deze voorstelling in het gastenboek: "Ik was helemaal betoverd en het leek net een droom."

2.                               21 MINUTENDeze voorstelling begint zwart/wit en krijgt geleidelijk aan meer kleur. Het verhaal zou je kunnen ervaren als een beknopte geschiedenis van de wereld. Gelukkig is er een hoopvol einde.

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x
NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW
Op 28, 29 en 30 december steeds om 12, 14 en 16 uur speel ik op veler verzoek opnieuw "Het meisje met de zwavelstokjes". Een voorstelling vol mooie en bijzondere muziek en spectaculaire theater-effecten. 
Deze voorstelling is MET tekst. 
Komt dat zien en zegt het voort. Toegang: een gift in de hoge hoed. Duur: 20 Minuten.
Aanmelden gewenst op 
tel 0570 611 347 of de mail.

Achtergronden


Volgend jaar (2018) bestaat de stad Deventer 1250 jaar. Om dat te vieren herneemt het Papieren Theater de voorstelling "Achtergronden".  Natuurlijk wel gewijzigd en aangepast aan het huidige tijdsgewricht. De oorspronkelijke voorstelling is met veel succes her en der uitgevoerd tussen 1990 en 2005. (zie bijstaande foto)
De vernieuwde voorstellingen vinden plaats in het kader van DEVENTER1250.
Meer informatie volgt spoedig.VOORSTELLING AFSPREKEN?
Voorstellingen op afspraak zijn altijd mogelijk. Voor maximaal 15 personen.
Een voorstelling, doorgaans met 1 of 2 stukken, duurt ongeveer een uur, inclusief inleiding en kijkje achter de kast.
Prijs voor een voorstelling op afspraak ligt, afhankelijk van uw wensen, tussen de 100 en 150 Euro.
Meer informatie over mogelijkheden en kosten via het contactformulier op deze website of via 06 576 235 31.

NOTA BENE!
In principe speelt Frits Grimmelikhuizen met zijn papieren theater alleen nog maar thuis in zijn eigen  huiskamertheater in de Papenstraat te Deventer.
      

3.  LETZTE LIEDER

Dit is een weemoedige voorstelling over herinneringen, afscheid nemen, over mensen en dingen die voorbij gaan.
 
Op 8,9 en 10 september 2017 werd een vernieuwde en ingekorte versie gespeeld tijdens het Papieren Theater Festival in Preetz (Noord Duitsland). De reacties waren geëmotioneerd en enthousiast.. Men noemde de voorstelling een fascinerend wonder, en schreef op sprakeloos te zijn geraakt.
Deze nieuwe versie is binnenkort ook te zien in het Theatertje in Deventer.


4.    DE KRINGLOOP DER DINGEN 


In Oktober 2013 heeft Grims Papieren Theater 16 keer een optreden verzorgd tijdens "Close to You", het International Puppet Festival Taipeh (Taiwan). Het spel en het theater waren speciaal voor dit festival ontwikkeld op basis van een minivoorstelling uit 2007. Deze voorstelling is toen gemaakt voor een festival in Berlijn. Voor Berlijn had het spel Berlijnse trekjes, voor Taiwan waren er "Chinese" elementen ingevoegd en binnenkort (voorjaar 2018) volgt er een Nederlandse versie.

Onderwerp is de kracht van de natuur, die altijd sterker is dan alle ingrepen van de mens.
xxxxx------------------------
Alle voorstellingen van Grims Papieren Theater zijn zonder tekst of verhaal. Slechts "beeld" en "geluid" bepalen het geheel, waardoor een beroep wordt gedaan op de eigen fantasie van de toeschouwer.

--Daarom zijn de voorstellingen vooral  bedoeld voor een (jong)volwassen publiek. 


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint